Україна Соборна. Разом до Перемоги!

  • 134

Фото без опису

22 січня вшановуємо 105-ту річницю проголошення Українською Центральною Радою у 1918 році незалежності Української Народної Республіку, яка відстоювала право бути «самостійною, ні від кого незалежною, вільною, суверенною державою українського народу». Цей факт повністю руйнує фейк московської пропаганди про те, що Українська держава ніколи не існувала та її вигадали більшовики.

Вперше ідеї соборності та незалежності України висвітлено в 1918 та 1919 роках, упродовж століття нікуди не зникали з української політичної думки, лише були тимчасово придушені радянським окупаційним режимом та знову набули повноцінної юридичної й геополітичної ваги 24 серпня 1991 року – коли позачергова сесія Верховної Ради УРСР ухвалила Акт проголошення незалежності України, який підтримали українці на Всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 року.

Сьогодні Україна вже понад три десятиліття незалежна та і суверенна демократична правова держава, яка обрала своїм стратегічним курсом набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору. Цей наш історично обумовлений шлях як рівних серед рівних у цивілізованому світі неабияк дратував стейкхолдерів тоталітарного режиму в сусідній російській федерації, резидентів московського кремля, які впродовж усіх років незалежності України робили численні спроби інвазій у суспільний простір нашої держави. Не досягнувши бажаних успіхів, це пострадянське утворення зважилося у 2014 році на анексію частини української території, а в 2022 році – на повномасштабне збройне вторгнення в Україну.

У цій неоголошеній війні, очищуючи свою землю від окупантів, ми фактично боремося на кордонах демократії й диктатури, відстоюємо простір європейських цінностей, закриваємо собою весь континент і стоїми щитом для миру на планеті.

Ми відстоюємо соборність українських земель як територіальну цілісність, яку свавільно порушила держава-агресор. Водночас ми демонструємо безпрецедентну соборність українського духу – консолідацію всіх громадян, згуртованість незалежно від національності та регіону проживання, відсутність будь-яких внутрішніх кордонів – територіальних чи ментальних. Попри колишні радянські й нинішні російські пропагандистські міфи про різність українців як «східняків» і «западенців», вся світова спільнота бачить що українці єдині у спільному прагненні жити у вільній державі, яка сама визначає майбутнє.

Більше тго, українці єдині у цілому світі , й увесь цивілізований світ – заодно з Україною. Антиукраїнська пропаганда вже зазнала невдачі, як нині зазнає краху ворожа орда, що йменує себе російським військом, і як впевнено йде до свого безславного кінця увесь тоталітарний московський режим.

Сьогодні соборність для України – безумовна деокупація всіх наших територій, захоплених ворогом, відновлення єдності зі своєю Донеччиною, Луганщиною, Кримом.

Українці всі разом обов’язково відбудують свою країну. І цей процес відбудови, як і нинішній збройний захист держави, стане ще одним вагомим чинником консолідації нашого суспільства.

Українська молодь покликана стати основним рушієм, фундаментом відновлення та розвитку країни, а відтак і єднання нації. Навіть у нинішніх надскладних умовах маємо зробити все можливе для того, щоб молоді люди які перебувають за кордоном, поверталися в Україну, створити умови для самореалізації молоді на рідній землі.