Головне із засідання виконавчого комітету Гадяцької міської ради

  • 488

Фото без опису

       Громада позбувається російсько-імперського минулого.

   На сьогоднішньому засіданні виконавчого комітету Гадяцької міської ради під головуванням міського голови Володимира Нестеренка ухвалено рішення про переміщення (перенесення) об’єкта культурної спадщини місцевого значення – пам’ятник О.С.Пушкіну, що розміщений у с. Біленченківка.

   Згідно з рішенням виконкому, об’єкт буде переданий на тимчасове зберігання до Гадяцького історико-краєзнавчого музею.

    Це робиться з метою проведення заходів з дерусифікації у зв’язку з військовою агресією росії проти України. Побачивши всі звірства росії, в нашій громаді не повинно бути місця російським і радянським пам’ятникам. Нам потрібна своя історія, свої цінності, зауважили члени виконкому.

     З-поміж іншого на засіданні обговорювалось питання відкриття тимчасових приміських автобусних маршрутів загального користування «Гадяч-Островерхівка» та «Гадяч-Харківці», а також проведення конкурсу з визначення пасажирського перевізника на приміський маршрут загального користування «Гадяч-Малі Будища».

    Також у ході засідання ухвалено рішення про надання грошової допомоги в розмірі 5 тисяч гривень 36 заявникам на загальну суму 180 тисяч гривень. Ухвалено 30 рішень про надання матеріальної допомоги на лікування в зв’язку із скрутним матеріальним станом жителям Гадяцької міської територіальної громади. Попередньо всі проєкти рішень розглянуто на засіданні комісії по наданню матеріальної допомоги населенню Гадяцької міської територіальної громади.