Гадячани долучилися до Всеукраїнського мистецького конкурсу

  • 159

Фото без опису

Національний еколого-натуралістичний центр дітей та учнівської молоді МОН України до кінця лютого оголосив Всеукраїнський бліц-конкурс «Український орнамент Перемоги».

Його метою є формування у дітей національної самосвідомості, відновлення історичної справедливості, належного вшанування подвигу народних бардів-кобзарів, знищених на початку XX століття.

До участі в конкурсі активно долучилися й вихованці комунальної установи «Гадяцький Будинок дитячої та юнацької творчості» Гадяцької міської ради.

Завданням конкурсу було виготовити кисету (капшук, гаман) або хустинку із зображенням ліри, бандури, кобзи та оздобити виріб автентичним орнаментом. Згодом роботи учасників будуть відправлені воїнам на фронт. Виготовлені кисети юні гадячани наповнили запашними квітами лаванди, липи, м’яти для приготування лікувальних чаїв та написали щирі листи-побажання нашим захисникам.

Вчора було підведено підсумки І етапу конкурсу. За рішенням журі, участь у наступному етапі нашу громаду будуть представляти вихованці Гадяцького БДЮТу Дарія Терець (серветка та саше, що мають одну і ту ж назву «Весняний подих Перемоги»), Вікторія  Глєбова (серветка «Червоне – це любов до України, а чорне – це журба за вбитими й руїни»), Владислава Гуща (патріотична серветка), Микола Шуба (мішечок-кисет «Подарунок для воїна-захисника»), Владислав Вєтчінкін (мішечок-гаман «Дякуємо, що нас захищаєте») та Микола Коломієць (капшук «Ніжний запах Перемоги»).

Вкотре переконуємося, що нашому підростаючому поколінню не байдуже все українське, все, що рухає нас, як націю, вперед до Перемоги в сьогоднішній жорстокій війні.

 

Інші новини

Всі новини