Перевірити інформацію про наявність боргу платник може самостійно

  • 294

Фото без опису

У Головному управлінні ДПС у Полтавській області звертають увагу платників податків – юридичних та фізичних осіб – підприємців, що у разі наявності у платника податкового боргу до 3060 гривень, податкова вимога боржнику не надсилається, але при цьому на заборговану суму нараховуються штрафні санкції.

Перевірити інформацію про наявність чи відсутність податкового боргу платник може в Електронному кабінеті платника податків зайшовши в меню «Стан розрахунків з бюджетом» за посиланням https://cabinet.tax.gov.ua/ .

Нагадаємо, що відповідно до пункту 59.1. статті 59 ПКУ податкова вимога надсилається (вручається) платнику, тільки у випадку несплати платником податків узгодженої суми грошового зобов’язання в установлені строки, якщо сума податкового боргу такого платника перевищує 180 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3060 гривень).

Така податкова вимога надсилається платнику не раніше першого  робочого дня після закінчення граничного строку сплати суми грошового зобов’язання.

Якщо після направлення (вручення) податкової вимоги сума податкового боргу змінилася, однак податковий борг не був погашений в повному об’ємі, податкова вимога додатково платнику не надсилається.

Інформація щодо актуальних реквізитів бюджетних рахунків для сплати платежів до бюджету розміщена на веб-сторінці ГУ ДПС у Полтавській області за посиланням https://tax.gov.ua/byudjetni-rahunki.

 

Інші новини

Всі новини