У Гадячі проведено обласні етапи Всеукраїнських учнівських олімпіад з трудового навчання (технологій), математики, англійської мови та ІІІ (обласний) етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика»

  • 88

Фото без опису

Протягом 11-12 лютого за інформаційної та організаційної підтримки комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради на базі Гадяцького ліцею № 3 імені Івана Виговського проведено ІІІ (обласний) етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з трудового навчання (технологій), математики, англійської мови та ІІІ (обласний) етап ХХІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у яких взяли участь 22 обдарованих здобувачів і  здобувачок освіти, які представляли заклади загальної середньої освіти Гадяцької міської, Великобудищанської, Краснолуцької, Петрівсько-Роменської, Сергіївської сільських  територіальних громад.

Оскільки олімпіади і конкурси – це заходи, головною метою яких є пошук та підтримка обдарованої учнівської молоді, то й виконання олімпіадних і конкурсних завдань потребувало не лише досконалого володіння програмовим матеріалом в обсязі підручника, а й практичного опанування здобувачами освіти навчальних дисциплін. Сьогодні про олімпіади, як і про будь-який тип учнівських змагань з конкретних дисциплін ми говоримо як про метод заохочення, і базувати організацію таких змагань не на «дусі перемоги», а на конкретній допомозі талановитим дітям та підліткам.

Обласний етап олімпіад і конкурсу з української мови імені Петра Яцика  цьогоріч проводилися Департаментом освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації спільно з Полтавською академією неперервної освіти ім. М.В.Остроградського у дистанційній формі з дотриманням законодавства України в частині забезпечення заходів безпеки, пов’язаних із запровадженням правового режиму воєнного стану в Україні, законодавства України в частині запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19.

У приміщеннях навчальних аудиторій, де проходили олімпіади і конкурс, було забезпечено передачу відео- і аудіо- сигналу. Відео передавалося за допомогою двох вебкамер (вебкамери були розташовані таким чином, щоб забезпечити спостереження за всіма учасниками з двох протилежних сторін на відстані не менше 2 м від крайніх учасників).

Супровід проведення цих інтелектуальних змагань забезпечували представники обласного організаційного комітету та працівники комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників».

Адміністрація Гадяцького ліцею № 3 імені Івана Виговського подбала про створення належних умов для проведення олімпіад.

Бажаємо юним олімпійцям подальшого натхнення, жаги до самовдосконалення і перемог!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Інформує директор Гадяцького ЦПРПП Сергій МАЙБОРОДА