Увага! Щодо видачі витягу з реєстру територіальної громади

  • 126

Фото без опису

При отриманні адміністративної послуги у державних органах, освітніх та медичних закладах, банках у вас можуть запитувати витяг про місце реєстрації. Така послуга вводиться для спрощення паперової тяганини.

Тож цей документ вже давно можна замовити на порталі ДІЯ, а відтепер – і в за стосунку ДІЯ.

Витяг можете отримати як на себе, так і для своєї дитини, якій ще не виповнилося 14 років, але в ДІЇ має бути її свідоцтво про народження.

Замовити послугу дуже просто.

- Оновіть застосунок та авторизуйтеся будь-яким зручним способом.

- Перейдіть у розділ «Послуги», виберіть «Довідки та витяги», потім «Витяг про місце проживання» і натисніть «Замовити витяг».

Якщо замовляєте витяг для дитини, виберіть «Витяг про місце проживання моїх дітей», далі вкажіть на кого саме з дітей хочете замовити витяг, за необхідності додайте свідоцтво про  народження дитини і натисніть «Замовити витяг».

Якщо інформація про особу міститься в реєстрі, то витяг буде сформовано і за кілька хвилин Ви отримаєте сповіщення про опрацювання заяви, а протягом 24 годин зможете завантажити РDF-версію документа на свій пристрій.

Додатково повідомляємо, що постанова Кабінету Міністрів України від 2 березня 2016 року № 207 «Про затвердження Правил реєстрації місця проживання та Порядку передачі органами реєстрації інформації до Єдиного державного демографічного реєстру» втратила чинність, а тому додатки (д.13, д.16) даної постанови не видаються.

Послуга реалізована Мінцифрою спільно з Міністерством внутрішніх справ України та Державною міграційною службою України за підтримки програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії.