Гаряче харчування по програмі "Турбота"

  • 139

Фото без опису

27 лютого 2023 року відбулося засідання Комісії з питань визначення громадян для отримання гарячого харчування (обідів).

У грудні минулого року рішенням тридцятої сесії міської ради затверджено Комплексну програму соціального забезпечення та соціального захисту населення Гадяцької міської територіальної громади «Турбота» на 2023-2027 роки. На реалізацію даної Програми заплановані кошти 💰 в сумі 764 400 гривень.

Фото без опису🫕Гаряче харчування зможуть отримувати окремі категорії мешканців нашої громади: такі, як одинокі пенсіонери та особи з інвалідністю, дохід яких не перевищує 1,5 прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність; одинокі особи з інвалідністю І групи загального захворювання, одинокі особи з інвалідністю І та ІІ групи по зору незалежно від розміру пенсії та одинокі пенсіонери, вік яких становить понад 90 років незалежно від розміру пенсії.

👉Станом на 27 лютого 2023 року із заявами на забезпечення гарячим харчуванням (обідами) звернулися 3️⃣4️⃣пенсіонера.

Враховуючи важкий матеріальний стан заявників, комісія погодила гаряче харчування 29 громадянам з них:14 - особи з інвалідністю І групи, 6 - особи з інвалідністю ІІ та ІІІ групи, 4 - пенсіонери віком понад 90 років, 5 - одинокі пенсіонери, дохід яких не перевищує півтора прожиткових мінімуму для осіб, які втратили працездатність (3139,50 гривень). П’яти громадянам була надана відмова, у зв'язку зі значним перевищенням доходу.