Вшанували пам’ять українських добровольців

  • 206

14 березня – День добровольця Добровольці – справжні Герої України, які першими стали на захист Батьківщини, не чекаючи на мобілізацію, першими записалися в добровольчі батальйони.

Ця дата вибрана невипадково. Саме 14 березня 2014 року, перші 500 бійців-добровольців із самооборони Майдану прибули на полігон у селище Нові Петрівці під Києвом, для проходження військової підготовки, щоб у подальшому захищати Батьківщину від ворога. Тоді, у 2014 році, добровольчі батальйони дали змогу провести мобілізацію і долучитись до порятунку української державності.

Із 24 лютого 2022 року добровольчий рух набув великого значення. Україна переживає найбільше випробування у своїй новітній історії – боротьбу за власну незалежність і територіальну цілісність. Сотні тисяч українців добровільно стали на захист Батьківщини, вступаючи до лав Збройних сил України та територіальної оборони.

Добровольцями став увесь український народ: ті, хто прийшов до центрів комплектування та поповнив ряди Збройних сил України; ті, хто став до лав територіальної оборони; ті, хто допомагає нашим воїнам і готовий стати до їхніх лав завтра.

Щоб вшанувати мужність і героїзм захисників незалежності, суверенітету й територіальної цілісності нашої держави, біля пам’ятного знаку захисникам України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, відбувся мітинг «Добровольці поряд з нами». Керівництво Гадяцької міської ради та її виконавчого комітету, представники структурних підрозділів міської ради хвилиною мовчання вшанували пам'ять воїнів, які загинули за Україну, та поклали квіти до пам’ятного знаку.

Герої не вмирають! Вічна пам’ять!

Інші новини

Всі новини