«Панянка+» відзначає своє 10-ліття

  • 618

Фото без опису

Клуб «Панянка+» створено в 2013 році з ініціативи активних гадячанок, які різні за віком та уподобаннями, але всіх їх об’єднала любов до книги, читання та художнього слова.

Нині «Панянка+» налічує майже 25 учасників. Під керівництвом працівника відділу обслуговування користувачів комунального закладу «Гадяцька публічна бібліотека імені Лесі Українки» Ірини Мусієнко, яка очолює клуб, щомісяця відбуваються засідання. Проходять завжди в цікавому, креативному спілкуванні: веломандрівка, літературна кав’ярня, віртуальна подорож, краєзнавчий пікнік, поетичний нон-стоп, майстер-клас, пізнавальне застілля, поетична акварель, смачна година, пісенний серпантин тощо.

Члени клубу – активні учасники культурного розвитку місцевої громади, долучилися до реалізації проєкту Полтавської обласної організації Національної спілки письменників України «Літературно-краєзнавчі туристичні маршрути «Земляки», в рамках якого в Гадячі створено маршрут «Лесиними стежками». Саме «панянки» вишили для гостей урочистої апробації маршрут 25 подарункових книжкових закладок за зразками орнаментів, зібраних Оленою Пчілкою.

Учасники клубу із задоволенням долучаються до різноманітних акцій та інших заходів. А ще – дружно відвідують навчання з комп’ютерної грамотності, які проводяться на базі Інтернет-центру бібліотеки.

Сьогодні в читальному залі комунального закладу «Гадяцька публічна бібліотека імені Лесі Українки» відбулося святкове зібрання. Переглядаючи фото попередніх років, учасники «Панянка+» пригадали найяскравіші моменти в історії клубу.

Із ювілейною датою привітав своїх земляків гадячанин Олександр Дубовик. Він поділився спогадами та зачитав кілька прозових уривків із власної збірки. Працівники бібліотечного закладу подякували «панянкам» за неоціненний досвід та мудрі поради, побажали міцного здоров’я, бадьорості духу та довгих років життя.