Гадяцька молодь вражає!

  • 227

21 березня Національний банк уперше провів український відбір до загальноєвропейських змагань з фінансової грамотності European Money Quiz.

Можливість уперше представити Україну на міжнародних змаганнях викликала справжній фурор серед навчальних закладів. Так, участь у національному відборі взяли 1411 команд з усієї України (2822 учня віком 13-15 років).

Команди мали якнайшвидше надати правильні відповіді на 15 запитань на теми особистого бюджету, кредитів, депозитів, страхування, інвестицій, податків, платіжного шахрайства та захисту прав споживачів фінансових послуг.

Перше місце посіла команда із Гадяцького опорного ліцею імені Лесі Українки у складі учнів 8-х класів Артема Шуліка та Гліба Губара під керівництвом вчителя Ірини Романичевої. Вони представлятимуть Україну на змаганнях у Брюсселі 15-16 травня цього року.

Також у трійку лідерів увійшов ще один навчальний заклад нашої громади – команда з Гадяцького ліцею № 1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради у складі учнів 9-А класу Тарасенко Олександри та Федоренка Артема (керівник – вчитель економіки Світлана Гарнага).

Щиро вітаємо нашу молодь! Ви показали велику зацікавленість та наполегливість у вивчені фінансової грамотності, що є важливим навіть для дорослих.

Інші новини

Всі новини