Україна в об’єктиві війни

  • 125

Фото без опису

У Гадяцькому фаховому коледжі культури і мистецтв ім. І.П.Котляревського відбулася презентація сучасного українського кіно на тему «Україна в об’єктиві війни», яку підготували студенти  ІV курсу спеціалізації «Видовищно-театралізовані заходи» під керівництвом Анастасії Лимарь.

Український кінематограф під час великої війни переживає складні часи. Проте, режисери   фіксують нову реальність, в якій горе йде пліч-о-пліч із радістю, намагаються  через засоби кіномистецтва відтворити та продемонструвати всьому світу всю жорстокість воєнних злочинів російського агресора на території України. 

Під час презентації студенти ознайомили глядачів з кращими кінострічками, які були зняті під час війни. Прослухали саундтреки та переглянули тизери  до кінодрами «Кривава нафта» (режисер – Джонні Київський), до воєнної драми «Мирний-21»  (режисер -Ахтем Сеітаблаєв), яка заснована на реальних подіях 2014 року та тизер до фільму “Бачення метелика» (режисер – Максим Наконечний). Саме ця стрічка представляла Україну на цьогорічному Канському кінофестивалі у секції «Особливий погляд».

Також студенти переглянули фільм «Снайпер. Білий ворон» режисера Мар‘яна Бушана. Це перша українська стрічка на воєнну тематику, яка вийшла в широкий національний прокат з початку повномасштабного вторгнення.   Виконавець головної ролі Павло Алдошин, який через екранного героя показує, як життя  людини повертається на 180 градусів, від  розпачу та  люті до повного перезавантаження світогляду. Це перевтілення відбувається тихо, поступово, без різких рухів, але впродовж фільму герой змінюється зовні і зсередини.

Після перегляду стрічки студенти ще довго  ділилися своїми враженнями та  емоціями від побаченого. Кожен усвідомив, що потрібно поважати людей, які, ризикуючи власним життя, захищають нас, наші домівки та рідну Батьківщину. Ми повинні  прокидатися з надією, що ось-ось уже скоро закінчиться війна, і ми всі разом будемо радіти Перемозі.

 

Яна Таран, студентка спеціалізації

«Видовищно – тетралізовані заходи»

Інші новини

Всі новини