Заклади освіти громади готуються до НМТ-2023

  • 149

Фото без опису

04 квітня 2023 року в актовій залі відділу освіти, молоді та спорту Гадяцької міської ради комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради проведено консультацію для заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Гадяцької міської територіальної громади щодо організації національного мультипредметного тесту у 2023 році.

Консультант Гадяцького ЦПРПП Софія Ємець ознайомила присутніх з порядком та особливостями проведення у 2023 році національного мультипредметного тесту (далі – НМТ). Особливу увагу приділила питанню інформаційно-роз’яснювальної роботи серед педагогічних працівників, випускників та їх батьків щодо особливостей реєстрації випускників на НМТ-2023.

 У цьому році вперше Український центр оцінювання якості освіти забезпечить реєстрацію в безпаперовій формі. Щоб зареєструватися для участі у НМТ, кожному вступнику  потрібно самостійно створити персональний кабінет на вебсайті Українського центру оцінювання якості освіти та виконати ряд відповідних дій. Присутні ознайомилися з програмою, етапами реєстрації на НМТ.

Учасники наради отримали відповіді на запитання щодо особливостей НМТ в поточному році.

Нагадуємо, що реєстрація розпочалася 03 квітня триватиме до 03 травня. До 07 травня 2023 року в персональному кабінеті можна буде вносити зміни до інформації про:

 назву навчального предмета додаткового блоку, з якого вступник бажає пройти тестування;

населений пункт в Україні або за кордоном, де він перебуватиме в дні проведення НМТ;

потребу в проходженні НМТ під час додаткових сесій.

Обов’язковою умовою реєстрації на тестування є наявність паспорта громадянина України; документа, що підтверджує інформацію про освіту: довідка з місця навчання, яка підтверджує, що особа завершує здобуття повної загальної середньої освіти у 2023 році (для цьогорічних випускників); або свідоцтво про повну загальну середню освіту (для випускників минулих років); документ, що підтверджує внесену інформацію про реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП).

 

 

Інформує консультант Гадяцького ЦПРПП Софія ЄМЕЦЬ