Вшанували пам’ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС

  • 244

Фото без опису

37 років минуло з моменту найбільшої техногенної катастрофи у світі, але біль і тривога Чорнобиля залишається в серцях кожного з нас. Не загоїв час чорнобильських ран, не стер у пам’яті важкі й героїчні події, імена мужніх людей, які ціною власного життя й здоров’я зупинили ядерну катастрофу…

Чорнобиль – не лише велика трагедія, а й символ безмежної мужності багатьох тисяч українців, серед яких – і жителі нашої громади.

З нагоди 37-ї річниці Чорнобильської катастрофи в Гадячі, біля меморіального комплексу «Землякам, які пройшли горнило Чорнобиля», відбувся мітинг-реквієм.

За мужність та самовіддані дії, виявлені під час ліквідації аварії, активну громадську діяльність по соціальному захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи та з нагоди Дня пам’яті аварії на ЧАЕС, Почесними грамотами міської ради та виконавчого комітету Гадяцької міської ради нагороджено учасників ліквідації наслідків аварії Миколу Чемериса та Івана Ковача.

Хвилиною мовчання керівництво міської ради, представники колективів структурних підрозділів Гадяцької міської ради та її виконавчого комітету, учасники ліквідації аварії на ЧАЕС вшанували пам’ять земляків, які ціною власного життя зупинили смертоносне дихання атомного реактора, поклали квіти до підніжжя меморіального комплексу.

Низький уклін ліквідаторам аварії. Вічна пам’ять тим, кого вже з нами немає…