Територіальний семінар-практикум для вчителів математики

  • 281

Фото без опису

26 квітня 2023 року комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради проведено територіальний семінар-практикум для вчителів математики закладів загальної середньої освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської громад з теми «Формування предметних компетентностей учнів на уроках математики шляхом впровадження інноваційних технологій» у online-режимі.

Зустріч відбулася у форматі Skype конференції. У семінарі взяли участь 37 педагогічних працівників.

Відкриваючи семінар консультант Гадяцького ЦПРПП Софія Ємець ознайомила присутніх із його тематикою та завданнями. Метою проведення заходу стало підвищення фахового рівня вчителів математики з питань використання інноваційних технологій у освітньому процесі.

Директор Гадяцького ЦПРПП Сергій Майборода у своєму виступі уточнив педагогічну сутність та особливості процесу підвищення кваліфікації в інноваційному середовищі, проаналізував інноваційні форми та організаційно-педагогічні умови удосконалення процесу підвищення кваліфікації педагогів у контексті інноваційних змін в освітньому просторі.

          У ході семінару-практикуму було розглянуто актуальні питання, які на сьогодні турбують освітян, зокрема і щодо організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти під час дії воєнного стану та щодо використання ІКТ в освітньому процесі.

          Педагогічні працівники поділилися власним досвідом та думками з приводу організації змішаного навчання, а також встановлення зворотного зв’язку з учнями в сьогоднішніх умовах.

Вчитель математики Сарського опорного ліцею Людмила Крат   поділилася своїм досвідом роботи з використання вебресурсів  у практичній діяльності вчителя математики.

          Голова територіальної професійної спільноти вчителів математики  Світлана Борис ознайомила присутніх  з інноваційними технологіями навчання в сучасній школі.

          Вчителі математики Гадяцького ліцею №1 імені Олени Пчілки Світлана Афанасьєва, Лариса Галушка, Тетяна Залозна поділилися своїм досвідом роботи з особливостями використання в процесі викладання математики  дошки CleverMaths, GeoGebra. Акцентували увагу присутніх на включення учнів до різних форм практичної діяльності.

Вчителі математики Гадяцького опорного ліцею імені Лесі Українки Ірина Шейко, Юлія Житченко презентували сучасний формат уроку математики в Новій українській школі.    

          Завершився захід обговоренням зазначених питань у неформальній дружній атмосфері, де кожний учасник мав змогу поділитися власним досвідом роботи  під час дистанційного режиму навчання

За підсумками семінару-практикуму вчителі-учасники заходу отримають сертифікати, які можуть бути визнані як документи про підвищення кваліфікації у 2023 році.

 

Інформує консультант Гадяцького ЦПРПП Софія ЄМЕЦЬ