Гадяцьким ЦПРПП проведено вебінари для працівників психологічної служби та директорів закладів і установ освіти

  • 72

Фото без опису

3 та 4 травня 2023 року комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради проведено вебінари для працівників психологічної служби та директорів закладів і установ освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад з питань моніторингу діяльності психологічної служби у 2022/2023 навчальному році.

Психолог Гадяцького ЦПРПП Тетяна Аколович акцентувала увагу учасників заходу на принципі роботи електронної системи звітності фахівців психологічної служби та ознайомила з алгоритмом заповнення єдиної електронної системи звітності та питань моніторингу діяльності психологічної служби закладів освіти.

Зазначено, що єдина електронна система звітності побудована на концепції статистичних форм для збору та узагальнення статистичної інформації фахівців психологічної служби. ЄЕСЗ автоматично обробляє шляхом агрегування такі дані:

- загальні відомості про обласні навчально-методичні центри/кабінети/лабораторії психологічної служби у системі освіти України;

- мережа обласних, навчально-методичних центрів/кабінетів/ лабораторій психологічної служби у системі освіти та методистів з психологічної служби районних (міських) навчально-методичних центрів/кабінетів/лабораторій у поточному навчальному році тощо;

- інформація щодо провадження професійної діяльності фахівцями психологічної служби у період дії воєнного стану;

- чисельність соціальних педагогів закладів освіти;

- чисельність практичних психологів закладів освіти;

- забезпеченість фахівців психологічної служби комп'ютером;

- забезпеченість кабінетами працівників психологічної служби;

- тематика звернень до працівників психологічної служби тощо.

До системи вводяться дані кожного фахівця психологічної служби закладу/установи освіти. Агрегація проводиться автоматично, створюючи великий обсяг зведених статистичних звітів. Єдина електронна система звітності включає в себе автоматизовані процедури перевірки даних та мінімізує кількість помилок. Крім того, існують процедури, що дозволяють проводити незалежну перевірку даних, що вводяться фахівцями. ДНУ «Інститут модернізації змісту освіти» має доступ до повної бази даних (за винятком персональної та конфіденційної інформації) через набір спеціальних звітів, що автоматично складаються. Фахівці психологічної служби мають доступ до повної інформації про свої заклади освіти. Вони можуть використовувати цю інформацію для своїх функцій моніторингу та управління.

Зазначена система буде працювати 24/7.

Фото без опису

 

Інформує психолог  Гадяцького ЦПРПП Тетяна АКОЛОВИЧ