Школярі громади взяли участь у моніторингу знань з математики та української мови

  • 43

Учні 6-х і 8-х класів Гадяцького ліцею № 1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради стали учасниками моніторингу результатів навчання з математики та української мови, який проводився на платформі Всеукраїнської школи онлайн.

У ході моніторингу, у якому взяли участь понад 12 тисяч учнів з 276 українських шкіл, вивчалися знання учнів щодо засвоєння ними тем з математики і української мови за два роки навчання. Головною метою проведення дослідження є вивчення якості освіти у закладах загальної середньої освіти. 

Тестування на наших закладах освіти проведено двома способами: безпосередньо у школі для учнів, які навчаються очно та у змішаному форматі.

Моніторинг охопив як учнів, які знаходяться в Україні, так і тих, хто перебуває за кордоном, але долучається до навчання зі своїм українським класом.

Тестування тривало з 16 до 25 травня.

Отримані у ході моніторингу дані є конфіденційними та оприлюднюватимуться лише в узагальненому вигляді. Персональні результати учні та батьки зможуть дізнатися у власному кабінеті на платформі Всеукраїнської школи онлайн.

Результати окремо взятої школи чи класу не публікуватимуться.

Матеріали для проведення тестування були розроблені Державною службою якості освіти за участю педагогів-практиків та авторів навчальних програм і стандартів.

Супровід моніторингу, у якості спостерігачів у Гадяцькому ліцеї № 1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради та Опорному закладі «Лютенський ліцей імені М.Л.Величая» Лютенської сільської ради, здійснювали працівники комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради Полтавської області: директор Сергій Майборода, консультант Наталія Шимка та психолог Тетяна Аколович.

Дякуємо нашим педагогічним працівникам і здобувачам освіти за участь у заході та якісну технічну підготовку до нього.

 

Інформує директор Гадяцького ЦПРПП Сергій МАЙБОРОДА