У Гадячі відбувся тренінг для молоді на тему цифрової освіти

  • 232

Фото без опису

На базі Гадяцької публічної бібліотеки імені Лесі Українки відбувся тренінг для молоді, присвячений обговоренню актуальних проблем захисту інформації та кібербезпеці.

Корисними практичними кейсами з користувачами поділилися працівники бібліотечного закладу, які попередньо пройшли онлайн-тренінг «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти» та отримали електронні сертифікати.

Присутні переглянули освітній серіал «Обережно! Кібершахраї» на платформі «Дія.Освіта». Особлива увага була приділена розгляду питань дотримання правил персональної кібергігієни та розпізнання найпопулярніших схем обману: заміна SIM-карти, викрадення телефону, фішинг, шахрайські дзвінки, доступ до комп’ютера тощо.

Захід відбувся у рамках проєкту «Розвиток спроможності бібліотек-Хабів цифрової освіти», який реалізується ВГО Українська бібліотечна асоціація за підтримки Програми розвитку ООН та Міністерства цифрової трансформації України Хаб цифрової освіти.

Загалом 7 бібліотек входять до мережі цифрових хабів Гадяцької громади, де можна безкоштовно отримати доступ до сайту та пройти навчання з цифрової грамотності.