Мінцифра представляє на Дія.Освіта освітній серіал для людей літнього віку

  • 288

Фото без опису

Міністерство цифрової трансформації України разом з Програмою розвитку ООН в Україні презентували новий освітній серіал на платформі Дія.Освіта – Базові цифрові навички для людей елегантного віку.

Курс містить 10 серій, під час яких онуки розповідають старшим родичам, як встановити месенджери на смартфон, користуватися пошуковиками, записатися до лікаря, поповнити мобільний рахунок та користуватися хабами цифрової освіти Дія.Освіта.

За результатами дослідження 2021 року, в Україні 44% людей віком від 18 до 70 хотіли б підвищити свій рівень цифрових навичок. Це означає, що використання цифрових технологій у повсякденному житті є важливим, зокрема, для аудиторії людей літнього віку. Новий освітній серіал на Дія.Освіта допоможе відповісти на найпоширеніші запити.

Після проходження курсу учасники отримають 0,2 бала ЄКТС (Європейської кредитно-трансферної системи). Освітній серіал може бути актуальним для державних службовців, які за рік мають накопичити 1,0 бала. 

Новий серіал буде також корисним для бібліотекарів-консультантів у Хабах цифрової освіти, які зможуть якісніше надавати допомогу та реагувати на звернення відвідувачів. Адже люди, старші 60 років, є основною аудиторією, яка звертається до бібліотечних хабів цифрової освіти.  

Освітній серіал створено Міністерством цифрової трансформації України за підтримки проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні» (Проєкт підтримки Дія), який ПРООН в Україні реалізує за фінансової підтримки Швеції, для платформи Дія.Освіта.

Детальніше за посиланням.