Гадяцький ЦПРПП і представники закладів дошкільної освіти розпочали реалізацію проєкту «Підтримки педагогів закладів дошкільної освіти та супровід дітей у надзвичайній ситуації»

  • 68

Фото без опису

Всеукраїнський фонд «Крок за кроком» за підтримки Дитячого фонду ООН в Україні (ЮНІСЕФ) реалізує проєкт «Підтримки педагогів закладів дошкільної освіти та супровід дітей у надзвичайній ситуації», який сприятиме широкому інформуванню педагогічних працівників закладів дошкільної освіти з питань необхідних для створення, підтримки та розвитку здорового, безпечного, розвивального, інклюзивного середовища та надання психолого-педагогічної підтримки учасникам освітнього процесу в умовах надзвичайних ситуацій, зокрема пов’язаних з воєнними діями на території України.

Організаторами були підготовлені тренери, які будуть забезпечувати навчання педагогічних працівників закладів дошкільної освіти Полтавської області. Серед тренерів, які працюватимуть з педагогами з усієї Полтавщини, психолог комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради Тетяна Аколович.

1 серпня 2023 року у рамках реалізації проєкту було проведено перше заняття тренінгу  «Психолого-педагогічна підтримка дітей, батьків та педагогів в умовах надзвичайної ситуації» для вихователів закладів дошкільної освіти Полтавської області у онлайн-форматі.

Метою цього заходу є: формування загальних та професійних компетентностей педагогічних працівників закладів дошкільної освіти, необхідних для створення, підтримки та розвитку здорового, безпечного, розвивального, інклюзивного освітнього середовища та надання психолого-педагогічної підтримки учасникам освітнього процесу в умовах надзвичайних ситуацій, зокрема пов'язаних з розгортанням воєнних дій на території України.

Учасниці тренінгу ознайомилися з поняттям стресу та травматичної події, реакціями дітей та дорослих на травматичні події. У ході групової роботи визначено потреби дітей дошкільного віку в умовах надзвичайної ситуації, отримано практичні поради та роз’ясненя щодо важливості знань педагогів при спостереженні симптомів у поведінці та стані дітей на травматичну подію. 

 

 

Інформує в.о. директора Гадяцького ЦПРПП Тетяна АКОЛОВИЧ