Із засідання сесії міської ради

  • 371

Фото без опису

Гадяцька міська рада запровадила мораторій на публічне використання російськомовного культурного продукту на території громади. Таке рішення було прийнято сьогодні, 11 серпня, на пленарному засіданні 39-ї позачергової сесії Гадяцької міської ради восьмого скликання, яке провів міський голова Володимир Нестеренко.

Даному рішенню передувала петиція, зареєстрована на офіційному сайті Гадяцької міської ради 24.07.2023 року. За рекордний проміжок часу вона набрала необхідну кількість голосів.

Зважаючи те, що російська мова є мовою країни-агресора, яка щодня нещадно нищить українські міста, вбиває військових та мирних українців, депутати одноголосно підтримали пропозицію про заборону публічного використання російськомовного культурного продукту в будь-яких формах на території Гадяцької міської територіальної громади.

Також на засіданні розглянуто низку питань, що стосуються життєзабезпечення громади. Присутні заслухали інформацію міського голови про прийняті рішення виконавчим комітет міської ради в міжсесійний період. Внесли зміни до бюджету громади та діючих програм. З-поміж них: Програма соціальної підтримки дітей та молоді на 2019-2023 роки, Програма оздоровлення та відпочинку дітей в Гадяцькій міській територіальній громаді на 2021-2025 роки, Комплексна програма соціального захисту пільгових категорій громадян на 2023-2027 роки тощо.

У ході засідання депутати прийняли рішення присвоїти черговий ранг посадової особи місцевого самоврядування старості Біленченківського старостинського округу Івану Підгайному. Міський голова Володимир Нестеренко вручив нагороду Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації депутату Гадяцької міської ради Миколі Власенку за зайняте ІІІ місце у змаганнях із шахів у залік Спартакіади Полтавської області серед депутатів.

Всі питання порядку денного попередньо опрацьовані на засіданнях постійних депутатських профільних комісій.