Проведено ІІ етап каскаду тренінгів для вчителів математики

  • 159

Фото без опису

З 17 по 19 серпня 2023 року тривав ІІ етап каскаду тренінгів для вчителів математики закладів загальної середньої освіти Гадяцької, Краснолуцької, Петрівсько-Роменської та Сергіївської територіальних громад, що проходив з використанням дистанційних технологій та мав на меті розвиток професійної компетентності наших математиків.

Каскад тренінгів проведено на виконання пункту 1 «Проведення каскаду тренінгів з математики» напряму 5 «Забезпечення стійкого інноваційного розвитку математичної освіти і підвищення її якості» програми «Розвиток освітнього простору Полтавщини на 2021-2025 роки», затвердженої рішенням Полтавської обласної ради від 29 грудня 2020 року № 47 та відповідно до наказу Департаменту освіти і науки Полтавської обласної військової адміністрації від 26 травня 2023 року № 198 «Про проведення каскаду тренінгів з математики для вчителів математики Полтавської області».

Організатором цього заходу виступила комунальна установа «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради. І етап каскаду математичних тренінгів проводився на базі Полтавської академії неперервної освіти імені М.В. Остроградського з 23 по 25 червня 2023 року та мав на меті навчання тренерів. Тренером-педагогом, яка пройшла навчання, стала голова територіальної професійної спільноти вчителів математики закладів загальної середньої освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської і Сергіївської територіальних громад, директор, учитель математики Гадяцького опорного ліцею імені Лесі Українки Гадяцької міської ради Світлана Борис.

Програма онлайн-навчання включала в себе: розбір задач на подільність різних рівнів складності як шкільного курсу математики так і олімпіадної математики; розв’язування рівнянь в цілих числах та задач, що приводять до таких рівнянь; створення інтерактивних плакатів, віртуальних екскурсій, відеороликів та відеоуроків за допомогою програми Power Point; складання тестових завдань з комбінаторики, теорії ймовірностей та статистики (життєві сюжети прикладного характеру).

За результатами підсумкового тестування та виконання практичних завдань з опрацьованих тем 33 педагоги отримають сертифікати про підвищення кваліфікації.

 

Інформують директор Гадяцького ЦПРПП Сергій МАЙБОРОДА та

консультант Гадяцького ЦПРПП Софія ЄМЕЦЬ