Гадяцьким ЦПРПП проведено Серпневий дайджест для директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти «Початок 2023/2024 навчального року: головні акценти»

  • 64

Фото без опису

28 серпня 2023 року комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» проведено у онлайновому режимі Серпневий дайджест для директорів та заступників директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Гадяцької міської, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської сільських територіальних громад «Початок 2023/2024 навчального року: головні акценти».

У заході взяли участь 46 представників і представниць адміністрацій закладів загальної середньої освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад, Гадяцького профільного ліцею імені Т.Г.Шевченка Полтавської обласної ради та комунальної установи «Гадяцький інклюзивно-ресурсний центр» Гадяцької міської ради.

У серпневому дайджесті взяли участь запрошені спікери. Перший заступник директора Полтавської академії неперервної освіти імені М.В.Остроградського, кандидат педагогічних наук Вадим Пилипенко презентував ключові пріоритети освіти в умовах війни, вказавши роль і мету Полтавської академії неперервної освіти імені М.В.Остроградського у розвитку професійної компетентності педагогів. Директор Гадяцького історико-краєзнавчого музею Гадяцької міської ради Наталія Судакова говорила про перспективи співпраці Гадяцького історико-краєзнавчого музею та закладів і установи освіти.

Модератор заходу – директор Гадяцького ЦПРПП Сергій Майборода презентував візію, завдання, цілі, пріоритети діяльності і комунікацію комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради у 2023/2024 навчальному році. Обговорено види, форми, обсяг (тривалість), умови атестації і підвищення кваліфікації педагогічних працівників закладів і установ освіти у новому навчальному році; підготовку до проведення І туру всеукраїнського конкурсу «Учитель року-2024» у номінаціях: «Географія», «Образотворче мистецтво», «Українська мова та література» й «Фізика», інших фахових конкурсів для педагогічних працівників.

Психолог Гадяцького ЦПРПП Тетяна Аколович вела мову про базові навички турботи педагога про себе, презентувавши ряд вправ для ментального здоров'я.

Сподіваємося, що конкретні поради та управлінські рекомендації, надані керівникам, допоможуть в успішній підготовці закладів і установ освіти до організованого початку нового 2023/2024 навчального року в умовах воєнного стану.

Фото без опису

 

 

Інформує директор Гадяцького ЦПРПП Сергій МАЙБОРОДА