Онлайн консультація "Організаційно-методичне забезпечення викладання предмета «Захист України» у 2023/2024 навчальному році»

  • 253

Фото без опису

 

 

 

6 вересня комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради проведено консультацію у онлайновому режимі для заступників директорів з навчально-виховної роботи та вчителів предмета «Захист України» закладів загальної середньої освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад «Організаційно-методичне забезпечення викладання предмета «Захист України» у 2023/2024 навчальному році».

Директор Гадяцького ЦПРПП Сергій Майборода зазначив, що реформування загальної середньої освіти передбачає модернізацію змісту освіти, що має ґрунтуватися на компетентнісному та особистісно орієнтованому підходах до навчання, а найголовніше – орієнтуватися на здобуття учнями умінь і навичок, необхідних сучасній людині для успішної самореалізації у професійній діяльності, особистому житті, громадській активності. Саме з цією метою вчителям предмета «Захист України» пропонується підготувати кращі авторські педагогічні практики вчителів предмета «Захист України» (власні методичні матеріали, розробки уроків, презентації, дидактичні ігри, розробки виховних позаурочних заходів), з перспективою їх публікації на сайтах Полтавської академії неперервної освіти імені М.В.Остроградського та комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради.

Наголошено, що це мають бути власні матеріали, що розроблені педагогічним працівником, а не завантажені з Інтернет-платформ, чи передруковані з періодичних видань. При укладанні матеріалів авторських практик необхідно дотримуватися принципів академічної доброчесності.

Консультант Гадяцького ЦПРПП Віталій Лисенко вказав, що метою навчального предмета «Захист України» є формування в учнівської молоді життєво необхідних знань, умінь і навичок щодо захисту Вітчизни та дій в умовах надзвичайних ситуацій, а також системного уявлення про військово-патріотичне виховання. Консультант також розповів про необхідне навчально-методичне забезпечення курсу, активізацію роботи закладів з цього напрямку.

 

Інформує директор Гадяцького ЦПРПП Сергій МАЙБОРОДА