Німеччина підтримає енергомодернізацію українських підприємств

  • 34

Фото без опису

В Україні стартував грантовий конкурс для підприємств, які прагнуть стати більш енергоефективними та конкурентоздатними.

Ця ініціатива впроваджується проєктом «Підтримка енергомодернізації підприємств у воєнний час», що реалізується ГО «Міжнародна фундація розвитку» за підтримки проєкту GIZ «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні».

Проєкт спрямований на підвищення енергоефективності промислових підприємств, а також тих компаній, що постраждали від військових дій. Для учасників передбачено заходи з розвитку потенціалу, експрес-енергоаудити та міні-гранти на впровадження енергоефективних заходів на підприємствах.

Переможці відбору отримають грант розміром 10 000 євро на одне підприємство. Кошти можуть бути використані підприємствами виключно для фінансування енергоефективних заходів, визначених у грантовому договорі за результатом проведення енергоаудиту.

«Найважливішу роль у відновленні країни та економіки також буде відігравати й бізнес. Тому ми започаткували програми підтримки підприємств. Важливо допомогти їм ставати конкурентоспроможними, енергоефективними та бути готовими до енергетичних викликів», - наголосила на вагомості запуску проєкту Іма Хренова-Шимкіна.

«Ми вітаємо ініціативу наших німецьких партнерів та готовність підтримати українські підприємства. Промисловість, дійсно, – один з найбільш енергоємних секторів економіки. На нього припадає більше третини всього енергоспоживання в країні. Тому на законодавчому рівні ми адаптуємо європейські норми та практики щодо стимулювання енергоефективності у промисловості», - зауважив Андрій Шиян – директор Департаменту розвитку енергоефективності Держенергоефективності.