Вітали ювіляра

  • 165

Фото без опису

Теплий вересневий ранок привітно усміхався, додаючи особливих ноток ювілейній даті нашого земляка – Заслуженого лікаря України Василя Гавриловича Огризька.

Фото без описуСьогодні, 21 вересня, за гарною традицією, яка протягом багатьох років існує в нашому місті, завітали до Почесного громадянина Гадяча, щоб привітати з 85-річним ювілеєм.

Як і годиться, у таких випадках відбуваються цікаві бесіди та спогади про минуле, обмін думками про наше сьогодення, а з огляду на те, що Василь Гаврилович – відома в нашому місті людина, то і сьогоднішня зустріч була не тільки святковою, але й цікавою та змістовною.

Фото без описуЗа ювілейною датою іменинника – багатий життєвий досвід та активна трудова діяльність. Василь Гаврилович народився у селі Вельбівка, потім переїхав до Гадяча.

Фото без описуПівстоліття віддав медицині. Справу свого життя – рятувати людей обирав, говорить, за покликом серця. Майбутній фах здобував у Тернопільському державному медичному інституті. Протягом 1961-1968 років працював лікарем-хірургом Свердловської міської лікарні Луганської області. Саме там і познайомився зі своєю майбутньою дружиною – Лілією Федорівною. Невдовзі разом з нею повернувся на свою малу Батьківщину, де в 1972 році очолив хірургічну службу Гадяцької центральної районної лікарні. У 1981 році, маючи вагомі успіхи у праці, чоловік отримує звання Заслуженого лікаря України. Має нагороди та орден.

Василь Гаврилович ніколи не залишався байдужим до чужого горя, допомагав усім, хто до нього звертався. Разом з дружиною виховав трьох доньок, має чотирьох люблячих онуків та правнука. Тож імениннику є ким пишатись і що розповісти...

З нагоди прекрасної дати бажаємо ювіляру міцного здоров’я, життєвих сил та бадьорості духу. Нехай роки залишають лише світлі спогади, а майбутнє дарує ще чимало літ, сповнених миру, добра та надії.