Гадяцьким ЦПРПП проведено тренінг з першої психологічної допомоги для працівників психологічної служби закладів освіти

  • 45

Фото без опису

22 вересня 2023 року на базі Гадяцького ліцею № 1 імені Олени Пчілки комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради проведено тренінг для працівників психологічної служби закладів освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад «Особливості надання першої психологічної допомоги».

На заході були розглянуті базові принципи надання першої психологічної допомоги, зокрема, дітям, дорослим у шоковому стані, у стані збудження тощо.

Психолог Гадяцького ЦПРПП Тетяна Аколович ознайомила присутніх з навичками самодопомоги, техніками стабілізації психоемоційного стану.

У ході групової роботи учасники відпрацювали практичні кейси з надання першої психологічної допомоги у різних «сценаріях».

На практичних прикладах психологи закріпили свої знання та готові поширювати їх серед педагогів в закладах освіти, адже таку допомогу має вміти надавати кожен свідомий дорослий у ситуації, коли від неї залежить життя постраждалого, та вміти далі перенаправити до спеціалістів.

Фото без опису

 

Фото без опису

 

Психолог Гадяцького ЦПРПП Тетяна АКОЛОВИЧ