Гадяцька лікарня отримала сучасне обладнання для реабілітації людей, які постраждали від війни

  • 208

Фото без описуБігова доріжка з поручнями nSPORTline inCondi T5000+ та тренажер для відновлення функцій верхніх та нижніх кінцівок ZEPU-K2000A з’явилися у Гадяцькій міській лікарні.

Це стало можливим завдяки проєкту «Підтримка розвитку реабілітації в громадах України», який реалізує громадська організація «Медичні лідери» за підтримки ПРООН та за фінансування урядів Республіки Корея і Німеччини.

Директор Гадяцької міської лікарні Олександр Шаповал розповідає:

«Пацієнтів, які потребують реабілітації, стає більше через наслідки війни. Окрім людей, що постраждали від війни, ми маємо пацієнтів та пацієнток після інсультів, інфарктів, черепно-мозкових травм, з ДЦП та іншими порушеннями опорно-рухового апарату. Завдання сучасної доказової реабілітації — допомогти людині якомога швидше відновити якість життя, повернути навички самообслуговування, покращити загальний фізичний та психологічний стан.

Бігова доріжка допомагає пацієнтам відновити моторику, координацію та м'язовий тонус. Це важливо після травм, операцій, при тривалому поетапному відновленні. Тренажер відкриває нові можливості для реабілітації пацієнтів з руховими порушеннями, такими як дитячий церебральний параліч, черепно-мозкова травма, травма спинного мозку, поліомієліт та інші. Він дозволяє здійснювати ефективну реабілітацію обох верхніх і нижніх кінцівок пацієнтів і сприяє підвищенню рухових навичок і незалежності, що є критично важливими для поліпшення якості життя.

Це обладнання важливе для нашої лікарні, наших пацієнтів, нашої громади. Адже завдяки йому ми можемо ефективніше і швидше допомогти людині відновити незалежність, впевненість у собі, повернути відчуття власної гідності і показати, що після травми життя триває».

Голова громадської організації «Медичні лідери» Юлія Брикульська пояснює, чому обладнання отримала саме Гадяцька міська лікарня:

«Гадяцька лікарня є закладом-партнером ГО “Медичні лідери” у проєкті “Підтримка розвитку реабілітації в громадах України”, що реалізується за сприяння ПРООН та за фінансової підтримки урядів Республіки Корея та Німеччини.

Загальною метою проєкту є підвищення стійкості та зміцнення фізичного та психічного благополуччя людей з інвалідністю в Україні, які зазнали травм внаслідок війни.

Гадяцька лікарня має підписаний контракт з НСЗУ для надання послуг з реабілітації. Тут є прогресивні доказові лікарі ФРМ, які постійно навчаються і спільно з мультидисциплінарними командами працюють над тим, щоб створити умови для ефективної реабілітації всіх пацієнтів, зокрема, тих, що лікують травми війни. Дякую партнерам за підтримку медичних закладів України, а лікарям та керівництву лікарні за професійність. Спільними зусиллями ми створюємо умови для відновлення та повернення до активного життя українців».

 

КНП "Гадяцька міська центральна лікарня"

Гадяцької міської ради

 

Інші новини

Всі новини