Із засідання сесії міської ради

  • 145

Фото без опису

Сьогодні, 17 жовтня, під головуванням міського голови Володимира Нестеренка відбулося засідання 42-ї позачергової сесії Гадяцької міської ради восьмого скликання.

Необхідність проведення цієї сесії виникла у зв’язку з потребою затвердити Комплексну Програму реабілітації та соціальної підтримки ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України Гадяцької міської територіальної громади на 2023-2027 роки. Її мета – забезпечення конституційних гарантій, соціального захисту, вироблення та відпрацювання механізму надання послуг ветеранам у підтримці переходу від військової служби до цивільного життя.

Щоб налагодити дієвий діалог з ветеранами війни та членами їхніх сімей, почути кожного й допомогти вирішити найболючіші проблеми, Програмою передбачається створення окремого напрямку ветеранської політики – помічника ветерана, фахівця із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб.

Для цього у штат відділу соціального захисту населення Гадяцької міської ради будуть введені дві штатні одиниці – помічник ветерана та юрисконсульт, а в комунальній установі «Територіальний центр соціального обслуговування» Гадяцької міської ради – психолог, фахівець з фізичної реабілітації та соціальний робітник. Дані фахівці допомагатимуть у вирішенні питань, що стосуються медичного та соціального забезпечення, реабілітації, психологічної підтримки та юридичної допомоги, працевлаштування тощо.

У зв’язку із затвердженням Програми, внесено зміни до бюджету.

З усіх розглянутих питань, які попередньо опрацьовані на засіданнях постійних профільних комісій, ухвалено відповідні рішення.