Гадяцьким ЦПРПП проведено курс для працівників психологічної служби закладів освіти

  • 88

Фото без опису

 

 

 

 

 

 

27 жовтня комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради на базі Гадяцького ліцею № 1 імені Олени Пчілки проведено психологічний курс для працівників психологічної служби закладів освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської та Сергіївської територіальних громад «Психолого-педагогічні методи та інструменти роботи практичного психолога/соціального педагога». 

Суспільно-політична ситуація в країні спричинила нові виклики перед працівниками психологічної служби освіти. Зокрема, виникла необхідність працювати з новою групою громадян – внутрішньо переміщеними особами, жертвами збройного конфлікту, особи, які зазнали травматичного досвіду.

У зв’язку з цим виникла потреба розробити організаційно-методичну модель (алгоритм) надання психолого-педагогічної допомоги учасникам освітнього процесу в умовах надзвичайної ситуації. 

Даний психологічний курс має на меті запропонований алгоритм психологічної допомоги (супроводу) – актуалізація адаптивних і компенсаторних ресурсів особистості, мобілізація психологічного потенціалу учнів для подолання негативних наслідків надзвичайних обставин або складних життєвих ситуацій, в яких опинилися сім’ї внаслідок військового конфлікту.

Психолог Гадяцького ЦПРПП Тетяна Аколович ознайомила присутніх з основами роботи з травмою, особливостями психологічного супровіду ВПО, надання допомоги жертвам військового конфлікту, роботою з втратою.  

У практичній частині учасники дізналися, як працювати з моделлю BASIC PH, які практики можна застосовувати на відновлення відчуття безпеки, відновлення безперервності та запобігання травматизації.    
 

Інформує психолог Гадяцького ЦПРПП Тетяна АКОЛОВИЧ