Допомога військовослужбовцям та членам їх сімей

  • 569

Фото без опису

З метою підтримки ветеранів та ветеранок, членів їх сімей, а також членів родин загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України у рамках Комплексної програми реабілітації та соціальної підтримки ветеранів війни, членів сімей загиблих (померлих) Захисників і Захисниць Гадяцької територіальної громади на 2023-2027 року надаються послуги соціального відновлення та підтримки.

У рамках даної програми для ветеранів війни, членів їх сімей а також членів родин загиблих (померлих) Захисників і Захисниць України надаються послуги з реабілітації та соціального захисту, зокрема:

- забезпечення путівками на сімейну реабілітацію та психологічну підтримку ветеранів війни терміном 10 днів;

- здійснення організації дозвілля ветеранів війни (спортивні, тренажерні зали та секції, басейн, згідно індивідуальної програми реабілітації та інші реабілітаційні послуги, які діють на території Гадяцької міської територіальної громади);

- щорічна разова грошова допомога ветеранам війни на часткове погашення витрат на підготовку до опалювального періоду в розмірі 2000,00 грн. на родину;

- організація заходів по працевлаштуванню ветеранів війни.

За даним напрямком працюють спеціалісти із супроводу ветеранів війни та демобілізованих осіб, які здійснюють підтримку переходу від військової служби до цивільного життя ветеранів війни та членів їх сімей, зокрема помічник ветерана, юрисконсульт, психолог, соціальний працівник та фахівець з фізичної реабілітації.

Станом на 29 листопада, відділом соціального захисту населення Гадяцької міської ради прийнято 92 заяви на щорічну разову грошову компенсацію на часткове погашення витрат на підготовку до опалювального періоду в розмірі 2 000 гривень від ветеранів війни та членів їх сімей.

За допомогою з вищевказаних послуг до спеціалістів звернулися:

  • юрисконсульта – 53 громадянина; 
  • психолога – 40 громадян;
  • фахівця з фізичної реабілітації – 27 громадянина;
  • на сімейну реабілітацію та психологічну підтримку виявили бажання – 64 громадянина.

Для отримання послуг та детальної інформації звертайтеся до відділу соціального захисту населення Гадяцької міської ради за адресою: м. Гадяч вул. Драгоманова, 4 приміщення 2.