Нарада щодо якісної підготовки випускників до НМТ-2024

  • 235

Фото без опису

28 листопада комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради  проведено інструктивно-методичну нараду з питань підготовки закладів освіти до проведення національного мультипредметного тесту, моніторингових досліджень та сертифікації вчителів у 2024 році.

У заході взяли участь заступники директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Гадяцької міської територіальної громади.

Під час наради консультант Гадяцького ЦПРПП Софія Ємець підвела підсумки виконання завдань НМТ-2023 в закладах освіти Гадяцької громади та Полтавщини, ознайомила з моделлю НМТ-2024.

Закладам освіти рекомендовано провести аналіз результатів тестування, звернути увагу на типові помилки, які допускають учні, розробити та впровадити систему моніторингу якості освіти в закладі,  організувати надання консультацій та психологічну підтримку здобувачам освіти.

Особливу увагу присутніх акцентовано на необхідності оновлення інформації про заклади загальної середньої освіти в довідниках закладів освіти, розміщених в інформаційно-комунікаційній системі Українського центру оцінювання якості освіти. 

Модераторка заходу також зупинилася на особливостях підготовки здобувачів повної загальної освіти до складання НМТ в 2024 році, а також зазначила, що:

 - НМТ-2024 міститиме уже 4 предмети;

- обов'язковими предметами будуть українська мова, математика та історія України;

- лише один предмет із чотирьох можна вибрати для складання;

- у переліку вибіркових будуть також українська література та географія; 

- тестування відбуватиметься протягом одного дня;

- основна сесія НМТ триватиме довше і стартує вже у травні;

- схема складання НМТ-2024 буде такою: 2 предмети – по 60 хвилин, перерва, 2 предмети – по 60 хвилин.

За підсумками наради прийнято відповідні рішення, окреслені завдання та наступні кроки, як забезпечать якісну підготовку випускників до НМТ-2024.

 

Інформує консультант Гадяцького ЦПРПП  Софія ЄМЕЦЬ