Дбаємо про цивільних, підтримуємо військовослужбовців

  • 91

Фото без опису

Вчора, 30 листопада, під головуванням міського голови Володимира Нестеренка відбулося засідання виконавчого комітету Гадяцької міської ради.

Члени виконавчого комітету заслухали фінансові звіти місцевих комунальних підприємств за 9 місяців 2023 року та затвердили фінансові плани на 2024 рік.

Під час засідання було прийнято рішення погодити плату за навчання в КЗ «Гадяцька дитяча мистецька школа» Гадяцької міської ради на 2023/2024 навчальний рік. Відтак її розмір у цьому навчальному році становитиме 140 гривень за місяць у класах гітари та фортепіано, а також 120 гривень за місяць – у класах акордеону, баяну, скрипки, бандури, сольного та хорового співу, духових інструментів, образотворчого мистецтва, танцю та народного сценічного танцю.

При цьому, безкоштовно навчатись у мистецькій школі, окрім дітей з багатодітних сімей, малозабезпечених сімей, дітей-сиріт, дітей з інвалідністю та дітей, позбавлених батьківського піклування, зможуть також діти внутрішньо переміщених осіб, батьків з інвалідністю, діти, батьки яких мають статус учасника бойових дій, діти військовослужбовців, загиблих учасників АТО/ООС, Захисників і Захисниць України.

Також у ході роботи було затверджено висновки Комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Гадяцької міської ради, Опікунської ради при виконавчому комітеті Гадяцької міської ради з питань опіки та піклування над повнолітніми та обмежено дієздатними особами тощо.

Крім того, члени виконкому погодили надання матеріальних допомог на загальну суму – 157 500 гривень. Зокрема, надання 11 мобілізованим громадянам та членам їх сімей матеріальної допомоги в розмірі 5 тисяч гривень кожному. В такому ж розмірі допомогу отримають 9 поранених бійців та члени родин 3 загиблих.

Передбачено кошти в сумі 42500 гривень і на лікування жителів громади у зв’язку зі складними життєвими обставинами.

Одинадцять дітей військовослужбовців забезпечено безкоштовним харчуванням.

Попередньо всі проєкти рішень розглянуто на засіданні комісії по наданню матеріальної допомоги населенню Гадяцької міської територіальної громади.