У Гадячі відкрили "Жіночий центр працевлаштування"

  • 158

Фото без опису

Внаслідок повномасштабного вторгнення росії в Україну, життя українців змінилося. Війна значно загострила проблему зайнятості та працевлаштування, особливо жінок.

Щоб підтримати представниць вразливих категорій населення у сфері працевлаштування та кар'єрного розвитку, на Полтавщині активно відкриваються «Жіночі центри працевлаштування».

Відучора один з них почав діяти в Гадячі.

Діяльність «центру» буде спрямована на те, аби кожна соціально незахищена жінка, звернувшись за допомогою, могла знайти не лише підтримку для свого професійного розвитку, а й власний шлях до успіху.

– Впевнений, даний проєкт допоможе створити максимально комфортні та якісні умови працевлаштування для жінок, які опинились у складних життєвих обставинах, – наголосив міський голова Володимир Нестеренко.

Як пояснила кар’єрна радниця Леся Зливко, в першу чергу, допомога буде надаватись внутрішньо переміщеним особам, жінкам з інвалідністю, постраждалим від гендерно зумовленого та домашнього насильства, жінкам, які опинились у складних життєвих обставинах тощо).

Звернувшись до офісу (м. Гадяч, вул. Драгоманова, 4/1, тел. 098 838 16 38), бажаючі зможуть пройти курси прикладних професій, які допоможуть знайти роботу, ІТ-курси початкового рівня, отримати послуги кар’єрної радниці з пошуку роботи, можливість отримати стартові набори для початку власної справи.

Жіночий центр працевлаштування у Гадяцькій громаді створено в рамках проєкту "WE ACT ІІ: діємо заради жінок та їх можливостей!", що впроваджується ООН за підтримки Європейського союзу та реалізовується ГО "Інноваційні соціальні рішення".