У Гадячі проведено IV практичний тренінг-навчання за програмою підвищення кваліфікації «Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення»

  • 54

Фото без опису

2 грудня за сприяння комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради в рамках реалізації програми підвищення кваліфікації «Діяльнісний підхід у початковій школі в реаліях сьогодення» на базі Гадяцького ліцею № 1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради проведено тренінг вже для червертої групи вчителів початкових класів. Цього дня підвищували кваліфікацію вчителі закладів загальної середньої освіти Петрівсько-Роменської та Лютенської сільських територіальних громад.

Учителі працювали з регіональною тренеркою, вчителем початкових класів Гадяцького ліцею № 1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради Світланою Капустянською, яка на практиці продемонстрували партнерську роль педагога-дизайнера освітнього процесу, траєкторію побудови взаємодії з дітьми відповідно до їхніх інтересів і потреб з урахуванням освітнього контексту.

Учасники тренінгу пригадали складові ранкового кола та методику його проведення, способи обʼєднання в команди, взяли активну участь у виконанні практичних вправ, узагальненні понять, створенні дизайну інтегрованого уроку, мандрували картою України із застосуванням цеглинок наборів LEGO тощо. Відтак діяльнісний підхід є ефективним для опанування дитиною будь-якої теми не на поверхневому рівні, а на рівні усвідомлення. Через активну власну участь у навчанні, через діяльнісну взаємодію відбулося усвідомлення педагогами своєї ролі педагога-дизайнера, партнера, яка полягає в тому, щоб дати можливість учням отримати знання не в готовому вигляді, а шляхом пошуку, дослідження, активного включення, експерименту, спілкування і взаємодії, пропонування власних ідей і бачення, уміння аргументувати думку.

Усі блоки, які передбачає програма навчання, успішно були опрацьовані упродовж дня.

Навчання пройшло у теплій, дружній атмосфері. Педагоги генерували креативні ідеї, приймали нестандартні рішення, активно включалися у роботу, фантазували, креативно та творчо підходили до виконання поставлених завдань, щиро ділилися досвідом, що сприяло, підвищенню фахового рівня та професійної майстерності учасниць тренінгу.

Висловлюємо подяку тренеру Світлані Капустянській, адміністрації та колективу Гадяцького ліцею № 1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради за створені умови для роботи. Дякуємо за якісну співпрацю, а учасникам – за творчу активність і готовність розвиватися.

До навчання 9 грудня готується п’ята група вчителів.

 

Інформує директор Гадяцького ЦПРПП Сергій МАЙБОРОДА