У Гадячі проведено ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад та XXIV Міжнародного конкурсу імені Петра Яцика

  • 180

Фото без опису16 та 17 грудня відповідно до графіка проведення ІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад із навчальних предметів у 2023/2024 навчальному році, на базі Гадяцького ліцею № 1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради та Гадяцького ліцею № 2 імені Михайла Драгоманова Гадяцької міської ради, проведено ІІ етап Всеукраїнських учнівських олімпіад з інформаційних технологій, правознавства, астрономії, інформатики та ІІ етап XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Олімпіади і конкурс проводилися в очному форматі, згідно з методичними рекомендаціями, розробленими фахівцями Полтавської академії неперервної освіти імені М.В.Остроградського.

Оргкомітет та відповідальні за організацію олімпіад і конкурсу у органах управління освітою, закладах загальної середньої освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад, комунальній установі «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради працювали чітко і злагоджено, створюючи умови для участі всім охочим здобувачам освіти.

Усього в олімпіаді з інформаційних технологій взяли участь 37 учнів і учениць 8-11 класів закладів загальної середньої освіти Гадяцької міської, Великобудищанської та Краснолуцької сільських територіальних громад;

в олімпіаді з правознавства – 17 учнів і учениць 9-10 класів закладів загальної середньої освіти Гадяцької міської та Великобудищанської сільської територіальних громад; 

в олімпіаді з астрономії – 2 учнів 11 класів Гадяцької міської територіальної громади; 

в олімпіаді з інформатики – 3 учнів 6, 9-10 класів закладів загальної середньої освіти Гадяцької міської територіальної громади.

Про підсумки вказаних інтелектуальних заходів можна дізнатися на сайті Гадяцького ЦПРПП у розділах:

«Плекаємо обдарованість. Супровід інтелектуальних заходів для учнів» – «Учнівські олімпіади у 2023/2024 навчальному році»

Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика проводиться з метою сприяння утвердженню статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання у молодого покоління українців поваги до мови свого народу.

Учасниками конкурсу можуть бути учні 3-11 класів закладів загальної середньої освіти, учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти закладів вищої освіти, курсанти закладів вищої військової освіти, ліцеїсти Київського військового ліцею імені Івана Богуна, закордонні українці.

Мовний «марафон» щороку стартує 9 листопада, у День української писемності та мови.

Цьогоріч у ІІ етапі XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика взяли участь 105 учнів і учениць закладів загальної середньої освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської та Сергіївської територіальних громад.

Про підсумки ІІ етапу XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика можна буде дізнатися на сайті Гадяцького ЦПРПП у розділах: «Плекаємо обдарованість. Супровід інтелектуальних заходів для учнів» – «Учнівські конкурси, змагання, фестивалі» –  «Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика».

Протягом наступних 10-ти днів буде визначено представників наших громад на ІІІ (обласному) етапі олімпіад з інформаційних технологій, правознавства, астрономії, інформатики та ІІІ етапі XXIV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика.

Висловлюємо вдячність колективам Гадяцького ліцею № 1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради та Гадяцького ліцею № 2 імені Михайла Драгоманова Гадяцької міської ради за надану базу для проведення олімпіад і конкурсу.

Щира вдячність учням – переможцям за високу результативність та гідну презентацію закладів на рівні громад.

Вітаємо учнів та вчителів, зичимо натхнення, успіхів та подальших перемог!

 

Інформує директор Гадяцького ЦПРПП Сергій МАЙБОРОДА