У Гадячі визначено переможців І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України

  • 185

Фото без опису

20 грудня за консультаційної і організаційної підтримки комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради проведено І етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України в онлайновому режимі.

Основними завданнями конкурсу-захисту є виявлення і підтримка обдарованих дітей, підвищення результативності навчально-виховного процесу та широкого залучення учнів до науково-дослідницької, експериментальної та пошукової діяльності. Конкурс розвиває цілеспрямованість особистості, її самостійність і творчу активність, дозволяє реалізувати дослідницький підхід пізнавальної діяльності, формує в учнів  активну громадянську позицію, виховує в них самостійність, наполегливість, вміння формувати й обстоювати власну думку.

Координаторка І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН України Софія Ємець, педагогічні працівники закладів загальної середньої освіти злагоджено працювали над тим, щоб залучити дітей до заходу, максимально враховуючи їх можливості і психологічну готовність. Усі конкурсанти отримали інструкції щодо участі в конкурсі від комунального закладу «Полтавська обласна Мала академія наук учнівської молоді» Полтавської обласної ради.

У конкурсі-захисті взяли участь 25 юних науковців з 15 закладів загальної середньої освіти Гадяцької міської, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської сільських територіальних громад, які працювали в 15 секціях 9 наукових відділень.

Найбільше досліджень учні провели в наукових відділеннях філології, філософії та суспільствознавства, математики, наук про Землю.

Найчисельнішими були команди дослідників Гадяцького ліцею №3 імені Івана Виговського Гадяцької міської ради (4 представники), Римарівського ліцею Краснолуцької сільської ради (4 представники), Сватківського ліцею Краснолуцької сільської ради (3 представники).

Під час захисту наукових досліджень здобувачі освіти продемонстрували вміння чітко, лаконічно, грамотно будувати захист своєї роботи, використовуючи як власні аргументи, так і наукові обґрунтування.

Гадяцький ЦПРПП відзначає високий рівень професійної компетенції членів журі і дякує за роботу з учнівськими науково-дослідницькими роботами та в предметних комісіях конкурсу-захисту.

З результатами конкурсу можна ознайомитися на сайті комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради за посиланням: https://gdc.cprpp.org.ua/mala-akademiya-nauk-18-20-02-15-01-2023/ 

 Ми надзвичайно раді бажанню дітей долучитися до участі заході, підтримуємо і мотивуємо прагнення досліджувати, розвиватися, рухатися вперед!

 

Інформує директор Гадяцького ЦПРПП Сергій Майборода