Основний фінансовий документ Гадяцької міської територіальної громади – Бюджет на 2024 рік прийнято!

  • 183

Фото без опису

29 грудня під головуванням міського голови Володимира Нестеренка відбулася 45 чергова сесія міської ради 8 скликання. На ній затвердили головний документ, яким будемо керуватись наступного року, – Бюджет громади на 2024 рік.

Загалом доходи визначені в сумі понад 259,3 млн. грн. Бюджет наступного року орієнтований на виклики воєнного часу. Серед основних напрямків, на які спрямовано кошти громади, залишається підтримка ЗСУ, фінансування освіти, медицини та критичної інфраструктури. Незважаючи на непростий час, маємо забезпечити належну життєдіяльність громади, водопостачання та водовідведення, вивезення побутових відходів, вуличне освітлення, теплопостачання шкіл, садочків, лікарні та багато іншого для комфорту наших жителів.

Крім того, на особливому контролі Гадяцької міської ради – підтримка вразливих категорій населення та військовослужбовців. Так, на соціальний захист та соціальне забезпечення в 2024 році спрямовано 16 млн. 923 тис грн. Зокрема, це надання одноразової матеріальної допомоги членам сімей мобілізованих, захисникам і захисницям, які отримали поранення, допомога на лікування у зв’язку зі скрутним матеріальних станом тощо.

Також у ході сесії своїм рішенням депутати внесли зміни до низки діючих міських програм, розглянули та затвердили майнові й земельні питання, передали в постійне користування земельних ділянок Службі відновлення та розвитку інфраструктури Полтавській області.

Кожне питання попередньо було опрацьовано на засіданнях постійних профільних комісій.

Дякуємо депутатам за згуртованість та плідну роботу в цьому році. Дякуємо нашим оборонцям за можливість працювати на благо громади!