Із засідання сесії міської ради

  • 188

Фото без опису

25 січня під головуванням міського голови Володимира Нестеренка відбулася 46 чергова сесія міської ради восьмого скликання.

На порядку денному було 19 питань. Першим з них – звіт міського голови про роботу виконавчих органів міської ради у 2023 році.

Розпочавши свій звіт, Володимир Олександрович зазначив: «Цей рік випробовував нас на міцність та згуртованість. І перед тим, як перейти до фактів та статистики, хочу подякувати всім жителям громади за активну позицію, небайдужість, силу духу та вірність інтересам громади та України».

У своїй доповіді Володимир Нестеренко відзначив, що робота міської ради та її виконавчого комітету в 2023 році була спрямована на забезпечення життєдіяльності Гадяцької міської територіальної громади у період дії воєнного стану. Всього в минулому році проведено 15 пленарних засідань міської ради восьмого скликання, на яких прийнято 565 рішень з актуальних питань життєдіяльності громади та окремих її жителів. Проведено 20 засідань виконавчого комітету, ухвалено 704 рішення.

Гадяцьким міським головою прийнято низку розпоряджень з різних питань забезпечення життєдіяльності громади, зокрема щодо передачі техніки,  індивідуального обмундирування тощо військовим частинам та добровольчому формуванню територіальної громади.

Також у доповіді було наголошено, що головним завданням упродовж минулого року була підтримка захисників та захисниць, вимушено переміщених осіб та забезпечення життєдіяльності громади в умовах воєнного стану, зокрема безперебійне функціонування об’єктів критичної інфраструктури.

Окремо Володимир Олександрович зупинився на соціальному захисті населення. Так, протягом минулого року допомога продовжилась як для місцевих жителів, так і для внутрішньо переміщених осіб. Загалом на соціальний захист та соціальне забезпечення з бюджету громади направлено 14 мільйонів гривень.

Аналізуючи виконання дохідної частини бюджету громади, міський голова наголосив, що крім забезпечення життєдіяльності громади, значна увага також приділялась захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, громадському порядку та безпеці. На ці цілі направлено 10,3 мільйони гривень.

Також у доповіді звучала інформація про соціально-економічний розвиток громади,  галузі освіти, охорони здоров’я тощо.

Підсумовуючи доповідь, Володимир Нестеренко зазначив: «На жаль, через війну довелось поставити на паузу велику кількість інфраструктурних проектів. Але головне – це наша Перемога над ворогом. Тож продовжуємо працювати та допомагати».

Упродовж роботи сесії депутати внесли зміни до бюджету та до низки міських програм. Ухвалили блок майнових та земельних питань. Також результатами голосування підтримано рішення про дострокове припинення повноважень депутата Гадяцької міської ради Сергія Литвиновського.

З усіх питань порядку денного, які попередньо були опрацьовані на засіданнях постійних профільних комісій, ухвалено відповідні рішення.