Вакцинуємо тварин – захищаємо себе!

  • 160

Фото без опису

30 січня в приміщенні Гадяцької міської ради відбулося чергове засідання місцевої Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії у зв’язку з підтвердженням сказу тварини (собаки) в місті Гадячі. Представники комісії зустрілися з головами вуличних комітетів та обговорили питання заходів щодо недопущення сказу від тварин, які можуть нашкодити життю людей.

Нагадаємо, Гадяч визнано осередком вогнища сказу тварин. Відтак у місті та населених пунктах, які входять до 10-кілометрової зони від осередку сказу, тривають обмежувальні заходи.

Крім щоденного моніторингу протиепізоотичної ситуації, спеціалістами Гадяцької дільниці ветеринарної медицини здійснюється обов’язкова вакцинація домашніх тварин від сказу. Складено графіки, визначено сектори щеплень та проводиться подвірний обхід. За тиждень провакциновано 800 тварин. У місцевих засобах масової інформації проводиться роз’яснювальна робота щодо профілактики сказу.

Пам’ятаймо, сказ – небезпечне захворювання, яке передається людині від хворих на сказ тварин. Запобіжні дії та вчасно зроблені щеплення можуть вберегти людей від небезпечного захворювання.