Гадяцьким ЦПРПП проведено онлайнову тематичну нараду «НМТ-2024. Деякі питання проведення»

  • 50

 

Фото без описуКонкурсний відбір вступників для здобуття вищої освіти в 2024 році знову відбудеться за результатами національного мультипредметного тесту. Тобто для вступу на бакалаврський або медичний магістерський рівні вищої освіти абітурієнтам потрібно буде отримати результати зовнішнього незалежного оцінювання НМТ в комп’ютерному форматі.

7 лютого комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради  проведено онлайнову тематичну нараду «НМТ-2024. Деякі питання проведення»

У заході взяли участь заступники директорів з навчально-виховної роботи закладів загальної середньої освіти Гадяцької міської, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської територіальних громад.

Під час наради консультант Гадяцького ЦПРПП Софія Ємець ознайомила присутніх з Порядком проведення національного мультипредметного тесту (НМТ), термінами його проведення у 2024 році, ресурсами для підготовки  до тестування.

Закладам освіти рекомендовано провести інформаційно-роз’яснювальну роботу з випускниками закладів освіти та їх батьками щодо підготовки  та складання  НМТ, ознайомити з Порядком прийому на навчання для здобуття вищої освіти в 2024 році, надавати консультації та психологічну підтримку здобувачам освіти.

Особливу увагу присутніх акцентовано на необхідності використання офіційної інформації, розміщеної на  сайтах Українського центру оцінювання якості освіти та Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти.

Модераторка заходу також зупинилася на універсальності предмета НМТ на вибір вступника та особливостях підготовки здобувачів повної загальної освіти до реєстрації на НМТ- 2024. 

За підсумками наради прийнято відповідні рішення, окреслені завдання та наступні кроки, як забезпечать якісну підготовку випускників до НМТ у 2024 році.

 

Інформує консультант Гадяцького ЦПРПП Софія ЄМЕЦЬ