40% кандидатів у водії успішно складають теоретичний іспит після самопідготовки

  • 71

Фото без описуЗ початку цього року понад 4 тисячі осіб складали теоретичний іспит після самопідготовки у сервісних центрах МВС по всій Україні. Із них більше 1,5 тисячі успішно склали тестування, а це близько 40%.

У Головному сервісному центрі МВС нагадують, що громадяни, які хочуть стати водіями, можуть вивчати теоретичний модуль як в автошколі, так і самостійно. Кандидати у кермувальники можуть використовувати друковану чи електронну літературу. Також вивчати правила дорожнього руху за темами навчальної програми. Для перевірки знань в нагоді стане онлайн-тренажер з ПДР, який показує питання, які будуть на теоретичному іспиті.

Для складання теоретичного іспиту, необхідно звернутись до будь-якого зручного сервісного центру МВС, який здійснює екзаменаційну діяльність. Звертаємо увагу, що послуги надаються за талонами електронної черги. Здійснити запис можливо через функціонал Е-запис або термінал, який розташований у сервісному центрі МВС. З собою потрібно взяти документи:

  • паспорт з відміткою про місце реєстрації або ID-картку;

  • ідентифікаційний номер;

  • медичну довідку, що підтверджує придатність до керування транспортним засобом обраної категорії.

На складання теоретичного іспиту виділяється 20 хвилин. Під час тесту допускається 2 помилки, якщо більше – іспит не складено. Наступна спроба можливо через 10 днів після невдалої. Вартість складання теоретичного іспиту коштує 250 грн.