Вітаємо переможниць ІІІ (обласного) етапу ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика!

  • 43

Фото без опису

10 лютого в Полтавській області в онлайновому режимі проведено ІІІ (обласний) етап ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Його метою є забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя, сприяння утвердженню її статусу як державної, піднесення престижу української мови серед молоді.

У ІІІ етапі конкурсу взяло участь 250 представників учнівської та студентської молоді. Учасники писали різножанрові твори, вправлялись у виконанні завдань з орфографії, лексики, фразеології. 76 із них посіли призові місця, а 36 представлятимуть Полтавську область на загальнонаціональному етапі 8 березня 2024 року.

Приємно відзначити, що серед переможців ІІІ (обласного) етапу ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика є і наші представниці:

Дар’я ДУБОВИК, учениця 4-Б класу Гадяцького опорного ліцею імені Лесі Українки Гадяцької міської ради – ІІІ місце;

Поліна ФЕДОРЕНКО, учениця 5-А класу Гадяцького ліцею № 1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради – ІІ місце.

Щиро вітаємо Дар’ю та Поліну з перемогою та пишаємось такими талановитими дівчатами. Бажаємо успіхів у навчанні, нових творчих та інтелектуальних досягнень і перемог.

Висловлюємо вдячність наставницям наших обдарувань – Тамарі Петрівні Олефіренко і Ірині Петрівні Шимці. Адже за кожною учнівською перемогою стоїть величезна, копітка, систематична, творча та наполеглива праця вчителів.

 

Інформує директор Гадяцького ЦПРПП Сергій МАЙБОРОДА