Особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю зможуть отримувати додаткові виплати від Всесвітньої продовольчої програми ООН

  • 220

Фото без опису

Від початку повномасштабної війни міжнародні гуманітарні організації активно підтримують Україну та її громадян. 

Міністерство соціальної політики України спільного із Всесвітньою продовольчою програмою Організації Об’єднаних Націй (ВПП ООН) розпочали реалізацію проєкту стосовно додаткових заходів із соціальної підтримки осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю.

Право на додаткову грошову допомогу матимуть особи з інвалідністю з дитинства та діти з інвалідністю, які:

отримують соціальну допомогу від держави у розмірі  менш ніж 3 250 грн;

не отримують міжнародної цільової грошової підтримки від інших міжнародних організацій протягом періоду надання допомоги;

не отримують виплати для ВПО (за винятком тих, хто мешкає на територіях активних або можливих бойових дій).

Грошова допомога міжнародних партнерів буде доплатою до державної соціальної допомоги. Її сума дорівнюватиме різниці між 3 250 грн і виплатами, які отримує людина.

Тобто, якщо  особа з інвалідністю з дитинства  отримує допомогу від держави у мінімальному розмірі  2 361 грн,  таким особам ВПП ООН виплатить додатково ще 889 грн. При цьому мінімальний розмір додаткової грошової допомоги становить не менше ніж 100 грн на місяць.

Виплата додаткової грошової допомоги проводитиметься ВПП ООН з лютого 2024 року щомісяця протягом трьох місяців на підставі відомостей, що містяться в інформаційних базах “Інформаційно-обчислювального центру Міністерства соціальної політики України”. Тому, слід зауважити,  що жодних додаткових дій отримувачу допомоги вчиняти не потрібно.  

Допомога нараховуватиметься на банківські рахунки або ж доставлятиметься Укрпоштою (у спосіб отримання допомоги), без звернень громадян.

Розмір отриманої додаткової грошової допомоги не враховується під час обчислення сукупного доходу домогосподарства для призначення всіх видів соціальної допомоги, що надаються відповідно до законодавства, та не включається до розрахунку загального місячного (річного) оподатковуваного доходу відповідно до Податкового кодексу України.

Програма фінансується Німеччиною, Європейським Союзом та Швецією, з додатковими внесками інших донорів.

Згідно проведеного моніторингу право на отримання додаткової грошової допомоги від ВПП ООН в області матимуть право понад 10 тис. осіб з інвалідністю з дитинства та дітей з інвалідністю.

 

Департамент інформаційної діяльності

та комунікацій з громадськістю Полтавської ОВА