Відбулося засідання сесії міської ради

  • 182

Фото без опису

22 лютого, під головуванням міського голови Володимира Нестеренка відбулося засідання сорок сьомої чергової сесії Гадяцької міської ради восьмого скликання.

Перед початком пленарного засідання депутати Гадяцької міської ради вшанували хвилиною мовчання всіх полеглих воїнів та мирних жителів, що загинули внаслідок російської агресії.

Під час пленарного засідання прийнято рішення про визнання повноважень депутата Гадяцької міської ради восьмого скликання. У зв’язку з достроковим припиненням повноважень депутата Гадяцької міської ради восьмого скликання Литвиновського Сергія Миколайовича визнано обраним депутатом наступним за черговістю від Гадяцької міської організації політичної партії «Рідне місто» -  Глік Олену Миколаївну.

У ході роботи депутати міської ради затвердили звіт про виконання бюджету Гадяцької міської територіальної громади за 2023 рік, внесли зміни до низки міських Програм, розглянули майнові та земельні питання.

Не залишаємося осторонь та продовжуємо підтримувати Збройні сили України та територіальну оборону. Так, у Програму забезпечення санаторно-курортним лікуванням осіб з інвалідністю з числа учасників АТО/ООС добавлено категорію осіб з інвалідністю внаслідок війни задіяних у заходах оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави.

Внесено зміни до Комплексної програми реабілітації та соціальної підтримки ветеранів війни: у разі неможливості особі з інвалідністю скористатися сімейною реабілітацією та психологічною підтримкою путівка надаватиметься і супроводжуючій особі.

Кошти на відшкодування витрат за житлово-комунальні послуги в сумі 2,0 тис.гривень, що надавались на родину, тепер будуть виділятися на кожного з членів сім’ї хто проходить службу в Збройних силах.

Депутати також заслухали звіт старост Біленченківського та Сарського старостинського округу, керівників комунальних підприємств Гадяцької громади про роботу в 2023 році.

Одним з питань, яке є вкрай актуальним, зважаючи на агресію з боку  росії, на прагнення ворога знищити історію та культурну спадщину нашої країни - є питання дерусифікації. Наша громада не залишилася осторонь: на засіданні сесії депутатами було ухвалено низку рішень, що стосувалися перейменування та приведення у відповідність до діючого законодавства сорока чотирьох об’єктів топоніміки вулиць та провулків Гадяцької громади. Одне з питань щодо перейменування вулиці Андрієвського на стару історичну назву Будівельників викликало жваву дискусію. У ході обговорення вирішено зняти дане питання та направити його на до вивчення.

Загалом було розглянуто 86 питань, які попередньо опрацьовані на засіданнях постійних профільних комісій.