Відбулося засідання Ради з питань ВПО при виконавчому комітеті Гадяцької міської ради

  • 241

Фото без опису

Станом на сьогодні у Гадяцькій громаді проживає 1715 внутрішньо переміщених осіб, у тому числі 371 дитина.

Міська рада докладає максимум зусиль, щоб допомогти українцям, які змушені були залишити свої домівки, подолати головні виклики війни – забезпечити їх житлом, їжею, одягом, харчуванням тощо. Доволі актуальним залишається питання соціальної інтеграції ВПО до життя у Гадяцькій громаді. З цією метою у липні минулого року при виконавчому комітеті Гадяцької міської ради створено Координаційну раду з питань внутрішньо переміщених осіб.Фото без опису

Рада з питань ВПО – це інструмент діалогу та взаємодії українців, Фото без описуякі через війну змушені були покинути свій дім, із владою, яка шукатиме системні шляхи розв’язання їх проблем.

          Сьогодні, 27 лютого, відбулося чергове засідання Ради з питань ВПО, які проживають у Гадяцькій громаді. В ході засідання обрано головою Ради - Марію Володимирівну Лядську (члена ради, представника з числа внутрішньо-переміщених осіб).

Також учасники засідання ознайомилися зі змінами у законодавстві стосовно виплат для внутрішньо переміщених осіб у 2024 році.

Окрім цього, в ході проведення засідання вирішено активізувати  сприяння пошуку та залученню батьків чи інших законних представників постраждалих дітей, які могли б взяти участь у опитуванні від БО «БЛАГОДІЙНИЙ ФОНД «ПРАВО НА ЗАХИСТ»

До наступного засідання Ради триватиме анкетування, результат якого стане джерелом для подальшої діяльності Ради з питань ВПО у Гадяцькій громаді.