На Полтавщині ще 12 громад затвердили місцеві програми інформатизації

  • 68

Фото без опису

В області продовжують працювати над впровадженням програм інформатизації органів місцевого самоврядування. Їх затвердили ще 12 територіальних громад. Про це повідомив заступник начальника Полтавської ОВА з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації (CDTO) Володимир Когут.

«У Білицькій, Білоцерківській, Великорублівській, Гоголівській, Комишнянській, Котелевській, Мартинівській, Машівській, Михайлівській, Петрівсько-Роменській, Решетилівській, Ромоданівській громадах вже діють власні програми інформатизації. Загалом ці документи мають 38 громад області, решта працюють над їх впровадженням», – розповів Володимир Когут.

За його словами, відповідно до законодавства програми інформатизації мають бути в кожній громаді. Вони дозволять модернізувати центри надання адміністративних послуг, розвинути систему електронного документообігу, посилити кіберзахист об’єктів критичної інформаційної інфраструктури, забезпечити доступ до високошвидкісного інтернету, підвищити цифрову грамотність жителів громади.

«Цифрова трансформація відкриває нові можливості для територіальних громад Полтавщини. Впровадження сучасних технологій та цифрових рішень не тільки прискорить розвиток регіону, але й забезпечить його стабільність та процвітання в майбутньому», – додав Володимир Когут.

 

Джерело: Полтавська ОВА

  •