Проведено чергові засідання професійних спільнот педагогічних працівників

  • 50

Фото без опису

Засідання професійних спільнот – це важливий інструмент забезпечення умов для творчої взаємодії, обміну досвідом, освітніми ідеями, новітніми технологіями навчання, вони сприяють професійному розвитку педагогічних працівників.

Упродовж 19-29 березня 2024 року проведено чергові засідання професійних спільнот педагогічних працівників закладів і установ освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад у онлайновому та офлайновому режимах. Координували проведення вказаних заходів працівники комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради та комунальної установи «Гадяцький інклюзивно-ресурсний центр» Гадяцької міської ради.

На кожному із вищезазначених засідань було представлено калейдоскоп творчих родзинок досвіду роботи вчителів, що атестуються на підтвердження (присвоєння) вищої кваліфікаційної категорії, педагогічних звань. Форму виступу педагогічні працівники обирали самостійно – це були: усні розповіді, презентації власного досвіду, представлення методичних посібників (збірок), сайтів тощо). Також обговорено питання щодо підготовки здобувачів освіти до НМТ у 2024 році та презентовано розділ меню «Освітні ресурси для підготовки до НМТ на сайті Гадяцького ЦПРПП: https://gdc.cprpp.org.ua/osvitni-resursi-dlya-pidgotovki-do-nmt-04-45-24-18-03-2024; щодо Всеукраїнского конкурсу «Учитель року-2025»; щодо результатів проведення ІІІ етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад та ІІ етапу конкурсу-захисту МАН у 2023/2024 навчальному році; щодо формування бази даних пропозицій для складання плану роботи ТПС на наступний навчальний рік та інші питання, які були включені до перспективних планів роботи ТПС. Також було обговорено та проаналізовано новинки методичної і педагогічної літератури

На засіданні територіальних професійних спільнот вчителів початкових класів; історії і суспільних дисциплін; географії, економіки та фінансової грамотності з метою надання практичної допомоги у використанні онлайн-дошок для вчителів було проведено онлайнові консультації «Використання віртуальних дошок на уроках під час дистанційного навчання». Сергій Майборода, консультант комунальної установи «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради, ознайомив учителів з можливостями використання на уроках віртуальної дошки Padlet. Також педагоги акцентували увагу на необхідності дієвого використання цифрових ресурсів на уроках.

Модераторами заходів наголошено на важливості залученості всіх учасників спільнот щодо обміну досвідом та взаємонавчанням колег-педагогів.

 

Інформує консультант Гадяцького ЦПРПП Сергій МАЙБОРОДА