Відновлення втраченого свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу

  • 47

Фото без опису

Втрата або пошкодження важливих документів може статися з будь-якою людиною. Особливо це питання актуальне зараз, коли під час повітряних атак рф, українці втрачають свої документи, до прикладу, свідоцтво про реєстрацію транспортних засобів – зазначила заступник начальника РСЦ ГСЦ  МВС в Харківській, Полтавській та Сумській областях Ірина ПАРХОМЕНКО.

Якщо ця неприємна ситуація сталася з вами, не варто хвилюватись. Адже документи на авто швидко відновлюються в сервісних центрах МВС. Лише з початку 2024 року цією послугою скористались тисячі громадян. Зокрема, було відновлено понад 7 200 свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів.

Ірина ПАРХОМЕНКО нагадала як отримати цю послугу. Автовласник або уповноважена особа звертається до будь-якого зручного сервісного центру МВС. З собою необхідно взяти пакет документів:

паспорт громадянина України, або тимчасова посвідка;

ідентифікаційний код; 

довідку з поліції (якщо свідоцтво було викрадено);

довіреність на уповноважену особу.

Нове свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу власник авто отримує в день звернення до сервісного центру МВС. Експертне дослідження при отриманні  цієї послуги не проводиться. Вартість послуги складає 755 грн та комісія банку. 

Щоби отримати послугу, громадянам необхідно отримати талон- зазначила Ірина ПАРХОМЕНКО. Його можна отримати  через функціонал е-запис та безпосередньо в терміналі у сервісному центрі МВС. 

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.