Наші представниці стали активними учасницями обласного науково-практичного семінару «Формування лідера-патріота: досвід Полтавської обласної мережі шкіл лідерської освіти»

  • 27

 

Фото без описуСьогодні, в умовах повномасштабної війни, як ніколи, важливо приділяти увагу національно-патріотичному вихованню дітей та молоді, плекати в них любов до рідного краю та своєї держави. 

Заклади освіти Гадяцької міської територіальної громади мають чималий досвід виховання  юних патріотів, а їх учителі діляться здобутками з цього питання з колегами області. 

Саме тому, дві педагогині з Гадяча були запрошені до участі в обласному науково-практичному семінарі «Формування лідера-патріота: досвід Полтавської обласної мережі шкіл лідерської освіти», який організовано кафедрою освітньої політики Полтавської академії неперервної освіти ім. М.В.Остроградського.

Метою заходу стало осмислення та обговорення інноваційних підходів до національно-патріотичного виховання учнів, висвітлення практик формування лідера-патріота в освітньому процесі.

На зібранні виступила Валентина Бутко, заступник директора з навчально-виховної роботи Гадяцького ліцею № 1 імені Олени Пчілки Гадяцької міської ради. Доповідачка повідомила про роботу закладу з теми «Вивчення біографій видатних українців як засіб формування національної ідентичності та лідерських якостей (на прикладі життя Олени Пчілки)».

Учителька української мови та літератури цього ж закладу Тетяна Бердник розповіла про систему роботи з теми «Формування лідерських якостей учнів засобами  музейної педагогіки».

Учасники семінару оцінили інформаційну насиченість заходу та практичний досвід як такий, що вартий наслідування.

 

Інформує в.о. директора Гадяцького ЦПРПП Надія МИРОШНИЧЕНКО