Учителі-філологи зустрілися онлайн з авторкою книг для дітей, ілюстраторкою, графічною дизайнеркою Валентиною Дуван

  • 46

 

Фото без описуЗ початком «звільнення» бібліотечних фондів від пропагандистської російськомовної літератури виявилося, що для комплектування фондів шкільні бібліотеки потребують більше художньої літератури українських авторів для дітей: частина книг морально застаріла, частина зносилися або загубилася... Але ж саме книга формує цінності дитини та визначає її національно-культурну ідентичність.

Саме про це йшлося під час зустрічі «Літературні зустрічі «Традиції. Духовність. Відродження», яку було організовано комунальною установою «Гадяцький центр професійного розвитку педагогічних працівників» Гадяцької міської ради 23 квітня 2024 року. Захід проведено за участю учителів української мови і літератури та зарубіжної літератури закладів загальної середньої освіти Гадяцької, Великобудищанської, Краснолуцької, Лютенської, Петрівсько-Роменської, Сергіївської територіальних громад.

Авторка книг для дітей, ілюстраторка, графічна дизайнерка Валентина Дуван презентувала дитячу книгу «Муха та Найда».

 «Муха та Найда» – це історія про дієву доброту. Книга розповідає про визначні події останніх кількох років – від епідемії короновіруса до початку вторгнення росії в Україну – очима двох бездомних собак, що живуть в переході метро. В кінці книги є невеличкий розділ з підказками, як можна допомогти тваринам, що живуть на вулиці, окрім того, щоб узяти додому. Це видання для маленьких читачів ‒ про добро, про небайдужих людей, про гуманне ставлення до тваринок, які залишилися наодинці з війною.

Ця книга стала для видавництва «Каламар» передусім соціальним проєктом, який допоможе виховати покоління чуйних, добрих українців.

 

Інформує в.о. директора Гадяцького ЦПРПП Надія МИРОШНИЧЕНКО